Författarbesök av Arnar Már Arngrímsson

För skolor

onsdag 24 maj
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré

Den isländske författaren Arnar Már Arngrímsson vann Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2016 för boken Sölvasaga unglings.

Sölvasaga unglings (på svenska: Noll koll) ger en verkligt bra inblick i de stormar som rasar i känslolivet hos unga människor som behöver vägledning, men inte kan tåla den, som är besatta av sexuella impulser som ingen vill se eller höra, som är rädda för att bli övergivna och törstar efter erkänsla, men inte kan hitta den rätta vägen till någonting alls.

Romanen är roligt skriven och humoristisk. Sölvi har en enorm skapande förmåga, men boken visar samtidigt hur svåra ungdomsåren kan vara och hur kort vägen kan vara till ödesdigra extrema uttryck.

Arnar Már Arngrímsson (f. 1972) är lärare i isländska vid gymnasiet i Akureyri.

Vill du anmäla dig och din klass (OBS! Endast gymnasieklasser) skicka ett mail till:
lava.bibliotek.verkstad@stadsteatern.stockholm.se

Utdrag ur boken samt pedagogiskt material fås vid anmälan.

I samarbete med Föreningen Norden.