×
En del av Stockholms stad
Illustration, från vänster: Åsa Ekström, Joakim Pirinen, Kim W. Andersson, Lina Neidestam
Illustration, från vänster: Åsa Ekström, Joakim Pirinen, Kim W. Andersson, Lina Neidestam

Arkiverat evenemang:

Stockholms Internationella Seriefestival 2019 (SIS19)


6 april - 7 april 2019
Konstfack • (+ div. förarrangemang) •


Nu drar det ihop sig inför årets seriepartaj! Den tjugoförsta upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival äger rum den 6–7 april (plus diverse förarrangemang). Och för första gången arrangeras festivalen huvudsakligen på Konstfack, i ett gränsöverskridande samarbete mellan Konstfack och Kulturhuset Stadsteatern! Årets tema blir "Möten".

OBS! Du som vill delta som försäljare på marknaden – vi släpper marknadsborden måndagen den 11 februari klockan 13.00 här på webben.

Under tjugo års tid har epicentrum för Stockholms Internationella Seriefestival alltid varit Kulturhuset på Sergels Torg. Men då Kulturhuset Stadsteatern för tillfället håller stängt p.g.a. underhållsarbete är det med största glädje vi kan meddela att vi nu har inlett ett samarbete med Konstfack, och kommer att husera i Konstfacks lokaler på Telefonplan.

Som alltid levereras ett myllrande scenprogram om och med serier. Internationella gäster kommer från Mallorca, USA, Kanada, Tyskland och Polen. En stor del av den svenska seriescenen närvarar, inklusive Ellen Ekman (Lilla Berlin), Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnson (Vei) och Fabian Göranson (Drömmen om Europa). Fler gäster kommer att presenteras här den närmaste tiden – och vi kommer snart att avslöja årets hedersgäst!

Våra barn- och ungdomsbibliotek håller i Unga Seriefestivalen med aktiviteter för de yngre på Konstfack.

Utställningar visas upp både på Konstfack och på Stockholms Stadsbibliotek.

I vårt forum för portfoliovisning kommer intresserade serietecknare att kunna visa upp sina alster för professionella förläggare, redaktörer och annat seriefolk.

Festivalens hjärta är som alltid seriemarknaden small press expo (spx), där förlag, tecknare, fanzinister, serieskolor, föreningar och seriebutiker säljer och visar upp allt det bästa som seriekonsten förmår.

Du som vill delta som försäljare på marknaden – vi släpper marknadsborden måndagen den 11 februari klockan 13.00 här på webben.

Borden kommer att kosta 550 kr/st och bokas via webben. Notera att de brukar ta slut på bara några minuter.

Mer information kommer kontinuerligt.

Ett arrangemang från Kulturhuset Stadsteatern och Konstfack, producerat av Serieteket och Konstfack med huvudsakligt stöd från Kulturrådet.
Enskilda delar arrangeras i samarbete med Comic Nostrum, Galago, Instituto Cervantes, Kartago, Kanadas ambassad, Rabén & Sjögren och Stockholms Stadsbibliotek.

Officiell webbplats: www.serieteket.se
Hashtags: #seriefestivalen #sis19

INFORMATION IN ENGLISH >

Serieteket • Konstfack