En del av Stockholms stad

Bibliotek

Vi bygger om flera av våra bibliotek

Just nu pågår en ombyggnation av biblioteken på våning 2, därför har de stängt för tillfället. Biblioteken Film & Musik, Serieteket, Skönlitteratur & Konst och TioTretton öppnar igen 15 augusti 2017.

På våning 2 bygger vi ett nytt sammanhållet bibliotek, där Kulturhuset Stadsteaterns tre vuxenbibliotek (Bibliotek Film & Musik, Serieteket och Skönlitteratur & Konst) samlas på samma plats. Samtidigt bygger vi ut bibliotek TioTretton.

Lava Bibliotek & Verkstad och Rum för Barn har öppet som vanligt.

PS! I väntan på att biblioteken öppnar igen i augusti kan du hälsa på i Underlandet – en pop-up på våning Plattan med det senaste inom serier, film, musik och skönlitteratur. Biblioteket kommer att vara öppet 24/4-7/7, med undantag för 19-21/5 då Seriefestivalen tar över lokalen.

Underlandets öppettider högsäsong:
Måndag-fredag 11-19, Lördag-söndag stängt
Öppettider lågsäsong:
Måndag-fredag 11-18, lördag-söndag stängt
Öppet Kulturnatten: 18-24

Rum för Barn

På Rum för Barn (våning fyra), finns ett stort spännande bibliotek och en bildverkstad där du kan måla och skapa i olika material.

Hos oss kan du alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång. Ibland har vi också författarbesök, konserter, dans och utställningar. 

LAVA BIBLIOTEK & VERKSTAD

På Lava Bibliotek & verkstad (våning 1, ovanför biljettkassan) finns bokhyllorna mitt i en flödande kreativ verksamhet, precis i anslutning till Plattan. Målgruppen är alla mellan 14 och 25 år.

Bibliotek Plattan

På Bibliotek Plattan (våning Plattan) hittar du en blandning av berättelser och kultböcker, poesi och dramatik samt böcker om konst, fotografi, arkitektur, mode och design.

Obs! 5:e december stängde Bibliotek Plattan tillfälligt för ombyggnad.

Bibliotek Film & Musik

På Bibliotek Film & Musik kan du låna musik, film och böcker, lyssna på cd och vinyl, spela elpiano och lyssna på konserter och samtal.

Obs! 1:a september stängde Bibliotek Film & Musik tillfälligt för ombyggnad.

Serieteket

Serieteket (våning två) är en självklar träffpunkt för alla serieintresserade. Och för alla andra! Det är nämligen Sveriges enda specialbibliotek för tecknade serier.

Obs! 1:a september stängde Serieteket tillfälligt för ombyggnad.

TioTretton

TioTretton (våning två) är en oas full med böcker för dig mellan 10 och 13 år.

Obs! 1:a september stängde TioTretton tillfälligt för ombyggnad.